Terapeutisk djupmassage ökar välmåendet, tar bort spänningar och smärta. Ihop med akupunktur är det en bland dom bästa av behandlingsmetoder 

Sportsmassage5 


NÄR NI KOMMER TILL OSS 

halsodeklaration1

Första gången går man igenom en hälsodeklaration med frågor om bland annat: har du nyligen varit förkyld, har du inflammation, infektion och feber, har du någon sjukdom och/eller medicinering som vi behöver känna till, samt om du har specifika problem, värk så får du markera var på en bild av en människa. Vid massage av hela kroppen klär du av dig allt utom underkläderna (gärna sådana som ni är inte så rädda om). Vid massage av rygg/nacke kan du behålla kläderna på underkroppen också om du vill. Du får sedan lägga dig på massagebänken och blir ombäddad. Under behandlingen kommer du att tillfrågas så att allt känns bra. En del vill prata under tiden de får massage, andra vill vara tysta och slappna av, båda delarna går lika bra, det väljer du själv.

Massagen förebygger även muskulära skador och förkortar läkningsprocesser samt kan vara en del av återhämtningen efter hårda träningspass och tävlingar. Behandlingen kan skräddarsys till att passa den enskilda idrottsutövaren, med hänsyn till idrottens art och var i träningsperioden utövaren befinner sig. Behandlingssättet varierar avsevärt från träning till tävlingsperioden.

TERAPEUTISK DJUPMASSAGE

djupmassage3

Djupbehandlande massageteknik med inspiration från traditionell kinesisk medicin rekommenderar jag när du vill komma tillrätta med långvarig kronisk smärta som till exempel höftproblem, ischias, musarm, besvär runt axelleden samt olika rygg & nackbesvär. Behandlingen individanpassas och är stundtals mycket kraftfull. Terapeutiska djupmassagen kombineras ofta med specifik behandling av triggerpunkter (t.ex. tryck, massage, töjning) och stretchövningar. Massagen används både i friskvårdande syfte och för rehabiliterande behandling av specifika skador och besvär i muskler och leder. Detta leder till att när spänningarna i musklerna släpper så fixeras även kroppens ben och kotor.

 
TRIGGERPUNKT

trigger2

Triggerpunkt kan förklaras som en muskelspänning i en del av en muskel, de kan ofta kännas som en större eller mindre ”knöl”. Dessa ”muskelknutar” ger ofta smärta både lokalt men också som strålar ut i olika områden. Tex.kan en triggerpunkt i bröst och ryggmuskulatur ge smärta som strålar ut i arm och hand. Triggerpunkter är bland de vanligaste orsakerna till smärta i musklerna hos människan, och de uppkommer ofta vid stillasittande arbete och monotona eller statiska rörelser/moment. Behandlingen av dessa punkter görs i samband med terapeutisk djupmassage, och innebär bland annat att man trycker på dem för att få muskeln att slappna av.


SVENSK KLASSISK MASSAGE

klassiskmassage2

Denna massageform är välkänd över stora delar av världen. Massagetekniken efterliknar rörelser som utförs inom den traditionella gymnastiken och andra former av träning. Kroppens muskler pressas och bindväv tänjs så att blodcirkulationen i musklerna stimuleras och musklerna blir starkare och smidigare.

Den klassiska massagen är djupgående och läkande. Musklerna bearbetas genom strykningar och knådningar. Detta minskar spänningar och värk i muskler och leder samt även svullnader orsakade av dålig lymfcirkulation. Massagen verkar också avslappnande och är lugnande för sinnet.